Drustvo Up
map marker iconKersnikova ulica 3, 1000 Ljubljana

Potopis

Pa mi je le uspelo tudi letos del zime preživeti na toplem in to še s kolesom. Po zelo mnogih letih spet v Mehiki. Pa naj ne pozabim omeniti, da tudi z novim kolesarskim prijateljem Robertom.

Ker je bila letalska vozovnica iz Švice precej cenejša od ostalih, sva letela iz Züricha. Robert pa je poskrbel za udoben prevoz do Züricha in nazaj.

Najini mehiški gostitelji, med katerimi so bili mnogi kolesarji, so naju gostili skoraj vse noči. Plačljivi prenočišči, kjer sva spala, pa sta bili čisti, udobni in ceneni. Sredi dneva sva običajno obiskala tržnico, kjer sva kupila avokado, zelenjavo in tortilje ter sadje, zvečer pa, v kolikor nama niso kaj pripravili gostitelji, sva sama kaj skuhala.

Obiskala sva zeleno in precej hribovito pokrajino Huasteca Potosina, čudovito mesto Queretaro, Morelio, lepo mestece Patzcuaro, v bližini katerega sem po več kot 30 letih srečal Andrejo, s katero sva v študentskih časih prepevala v APZ. Tam živi že 16 let in njen mož je Mehičan. Obiskala sva tudi drugo največje mehiško mesto Guadalajara, pred katerim me je močno prestrašil priklopni tovornjak, ki me je skoraj povozil. Nato pa sva še nekaj dni potovala do pacifiške obale in obiskala tudi simpatično hribovsko vas San Sebastian, na obali pa bila nagrajena z udobjem zelene mirne oaze mehiškega kolesarja ... Naj omenim še kolesarskega serviserja, ki za njegov trud in zračnico ni hotel sprejeti plačila, še pijačo nama je podaril in se ni pustil prepričati, da je ne morem sprejeti.

Mehičani »pridno«, kot večina Slovencev, nosijo maske in s tem podpirajo pandemijo, sicer pa razen v trgovinah ni bilo nobenega nadzora ali prisile. Hoteli in lokali so bili odprti. Žal pa naju je nekaj dni pred povratkom letalska družba obvestila, da Švica zahteva za vse letalske potnike testiranje, kar nama je nekoliko zagrenilo zadnje dni. K sreči pa se nama je uspelo testiranju izogniti ... Vsekakor sem si tudi tokrat hvaležen, da sem si privoščil lepe kolesarske počitnice, hvaležen pa sem tudi Robertu za zelo prijetno družbo.

Skoraj vsak dan sva
našla tudi čas za počitek
na viseči mreži.

Robin

Simirlar blogs

Travma in zasvojenost – kako sta povezani?
Govoriti o zasvojenosti v povezavi s travmo ni skrajno teoretično in je tudi za laike zelo pomembna tema. Zakaj? Ker takrat, ko razumemo razloge za ...
Preberi več
Preobremenjenost in izgorelost v »poklicih pomočI«
V svojem življenju smo vedno v različnih vlogah, v katerih se, kot v neki dolgi življenjski nadaljevanki, izmenjujemo skozi čas, v daljših in tudi v ...
Preberi več
Nazaj