Drustvo Up
map marker iconKersnikova ulica 3, 1000 Ljubljana

Nudimo celostno obravnavo problema zasvojenosti

Znotraj programa Društva UP vsak, ki ima težave na področju odvisnosti, nekaj pridobi.

INFORMACIJSKA PISARNA – predstavlja vrata v naše društvo. V informacijski pisarni se lahko seznanite z odvisnostjo in njenimi pastmi. Skozi pogovor prepoznamo in ugotovimo medsebojna pričakovanja, želje posameznikov in se dogovorimo za nadaljnje korake. Informacijska pisarna je namenjena tako odvisnikom, svojcem in bližnjim osebam kot tudi ljudem, ki bi o tej tematiki radi izvedeli več.

V okviru informacijske pisarne delujeta tudi programa:

• Šola življenjskih veščin: vsak 3. torek v mesecu, od septembra do junija v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani, s pričetkom ob 18. uri, predavanja strokovnjakov o različnih temah, ki pomagajo pri urejanju zasvojenosti in delu na sebi. Predavanja so namenjena širši javnosti in so brezplačna.

• Skupina za samopomoč: poteka na sedežu društva, na Kersnikovi 3 v Ljubljani. Srečanja so 2. in 4. delovni torek v mesecu od 19.00 do 21.30. Skupina je namenjena svojcem zasvojenih v vseh fazah odvisnosti – od prvega soočenja z drogo do končne vključitve v življenje brez droge. Vašo željo za vključitev v skupino nam sporočite po telefonu ali elektronski pošti.

PROGRAM PODPORA MLADIM

Ker si mladi zaradi svoje specifičnosti v razvoju zaslužijo prav posebno mesto v družbi, smo jim tudi v Društvo UP namenili posebno mesto. Posebno skrb nudimo vsem mladim, ki se srečujejo s težavami in so tako bolj izpostavljeni možnosti jemanja prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Program nudi individualne pogovore, družinska srečanja, izobraževanje za starše, šolo starševstva, razne aktivnosti, ki promovirajo zdrave načine preživljanja prostega časa. Skupaj se učimo tehnik premagovanja življenjskih ovir, doseganja zastavljenih ciljev, motiviranja, zabavanja na zdrav način, dvigovanja samozavesti, izboljšanja samopodobe, učenja učinkovitih tehnik komunikacije in še in še in še. Pridite in se prepričajte na lastne oči.

PROGRAM SVETOVALNICA

  • Za koga? Namenjena je vsem, ki imajo težave z zasvojenostjo, bodisi ker sami uživajo psihoaktivne snovi ali jih uživajo njihovi bližnji.
  • Kaj potrebujete za vključitev? Željo po spremembi življenja, pripravljenost za delo na sebi.
  • Način dela: individualna svetovanja in terapije, delo v skupini, partnerska in družinska svetovanja in terapije. Program poteka v Ljubljani in tudi v Trbovljah.

PREDAVANJA ZA STROKOVNE DELAVCE IN PROSTOVOLJCE

Na podlagi dogovorov izvajamo delavnice za strokovnjake in prostovoljce, ki se pri svojem delu srečujejo z odvisnostmi.

PREVENTIVNE DELAVNICE V OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOLAH

Vsako leto izvedeno nekaj preventivnih delavnic po osnovnih in srednjih šolah.

Simirlar blogs

Motivacijska skupina
Sem Mateja Debeljak, po duši in srcu socialna delavka. Zame je socialna delavka oseba, ki s svojim znanjem, veščinami in s svojo zavzetostjo (drugače ...
Preberi več
Nazaj