KAJ DOGAJA PRI NAS?

Ker je eden izmed pogostih razlogov za uporabo omame bivanjska praznina oziroma dolgčas, kot to mladina imenuje, in ker le tega najbolje »preženemo« tako, da počnemo kaj zanimivega, dajemo v našem programu pomoči mladim precejšen poudarek doživljajskim družabnim dogodkom.

Tako se občasno družimo ob večerih pri družabnih igrah, palačinkah in na Japonsko smo šli s kolesom (ob gledanju diapozitivov…).

Zares pa smo preteklo poletje iz Ljubljane kolesarili do Kolpe in se na zračnicah spuščali po topli Kolpi, igrali activity ter skupaj tudi kuhali, da o apetitu sploh ne govorim. Bilo je kar utrudljivo pa vendar so prevladali občutki zadovoljstva!

Jeseni smo šli skupaj z družinami, ki so vključene v program, na planino Kofce in na čudoviti planšariji imeli turnir v balinčkanju ter se sladkali s čokoladnimi štruklji… popoln uspeh in zadovoljstvo v naravi in sproščenemu druženju.

Pozimi smo se sankali z Ljubelja in sproščeno uživali ob toplemu čaju in pobeljeni lesketajoči naravi.

Letos smo »družinsko« obiskali tudi Planinsko jamo ter njeno prelepo okolico, pred dnevi pa smo se preizkusili v adrenalinskem parku v Bohinju, kamor smo šli negotovi in se vrnili zmagovalci…

V naslednjih  mesecih se bo še naprej dogajalo. Že prihodnji teden bomo imeli likovno delavnico  pa poleti kolesarjenje na Bled in Bohinj ter vožnjo s kanuji po jezeru, nekajdnevni tabor novih dogodivščin v gozdovih, s spanjem na senikih in namakanju v vodi, septembra verjetno obisk Arboretuma s svojci.

Verjetno se nam bo zgodila še kakšna nova ideja, s katero bomo sebi in drug drugemu dokazali, da je v druženju, naravi ter gibanju življenje lepo ter z malo truda, medsebojnega sodelovanja in sprejemanja še lepše. Verjamemo, da je to najboljše nadomestilo vsaki slabi navadi in dobra popotnica za prihodnje čase. Upam, da smo te prepričali in, da se nam kmalu pridružiš.