21. Droga za posilstvo

Nekoč znana bolj iz tujih medijev, se droga za posilstvo sedaj vse pogosteje pojavlja tudi v Sloveniji, zato previdnost ni odveč.

Devetnajstletna študentka prvega letnika je prepričana, da je bila oktobra na žuru v klubu Ultra omamljena. Ne spominja se ničesar, zbudila pa se je v lastnem bruhanju.

Ko se je njeni prijateljici nekaj podobnega zgodilo en teden pozneje na Metelkovi, se je skupina devetih deklet in fanta lotila svojevrstne opozorilne akcije glede snovi, ki se lahko podtaknejo v pijačo. “Letake smo razdelili po šolah, načrtujemo pa večjo akcijo v Ljubljani,” pravi.

V Sloveniji ne beležimo posilstva, ki je bilo storjeno s pomočjo GHB ali tekočega ekstazija, pravijo na policiji. “Pred dvema letoma sta dekle posilila dva fanta, najdena je bila sperma. A je zadeva na sodišču padla, saj ni mogla dokazati, da je bila omamljena. Fanta sta trdila, da je šla z njima prostovoljno,” pove Vlasta Nussdorfer. Težava je namreč v tem, da je ta droga v telesnih tekočina prisotna samo nekaj ur, žrtev pa je povsem voljna.

Opozorilo v vsakem primeru ni odveč. V lokalih pijače ne spuščajte iz rok in je ne sprejemajte od drugih – natakarja opazujte pri točenju in nato pijačo sami vzemite od njega ali pa naročajte zaprte steklenice.
VIR: slowwwenia.com